E-Katalog
Silahlı Özel Güvenlik Temel Eğitim (T1)

Silahlı Özel Güvenlik Temel Eğitim (T1)

Ders Adı Ders Saati
Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları 20 saat
Güvenlik Tedbirleri  20 saat
Güvenlik Sistem ve Cihazları 5 saat
Temel İlk Yardım 10 saat
Yangın Güvenliği ve Tabii Felaketlerde Müdahale Tarzı 8 saat
Etkili İletişim 12 saat
Kalabalık Yönetimi  10 saat
Kişi Koruma 9 sat
Uyuşturucu Madde Bilgileri 2 saat
Genel Kollukla İlişkiler 4 saat
Silah Bilgisi ve Atış 20 saat
TOPLAM  120 saat

 

Silahlı Özel Güvenlik Temel Eğitimi

5188 Sayılı Özel Güvenlik Kanuna göre, Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olmak isteyen adayların, en az lise mezunu ve 21 (yirmi bir) yaşını doldurmuş olma şartı aranmaktadır. 26 Haziran 2004 yılında yürürlüğe giren bu kanun, kamu güvenliğini tamamlayıcı özel güvenlik hizmetlerinin sunulmasına ilişkin gerekli maddeleri belirlemektir. Aynı zamanda özel güvenlik izinlerinin sağlanmasını ve bu konuda özel güvenlik personeli için gerekli eğitimi sağlayan kuruluşların ruhsatlandırılıp denetlenebilir olmasını sağlamaktır.

21 yaşını doldurmuş her sağlıklı birey, Ritim Grup Özel Güvenlik firmamız ile iletişime geçerek gerekli güncel bilgiyi alabilir.

Silahlı Temel Eğitim İçin İstenen Belgeler

  1. T.C. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (1 Adet -  Arkalı-Önlü)
  2. Resim - Biyometrik (4 Adet)
  3. İkametgah (E-Devletten Çıkartılabilir.)
  4. Diploma Fotokopisi (En Az Lise)
  5. "Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Olur" İbareli Sağlık Raporu (Devlet hastanesi'nden tam teşekküllü rapor)

NOT: Yanlış veya eksik sağlık raporu aldığınızda hem zaman hem de ücret kaybı yaşayabilirsiniz. Sağlık raporu almadan önce mutlaka bize sorunuz.

Kayıt işlemlerinin başlaması için eğitim kurumumuza T.C. Nüfus Cüzdanınız ile başvurabilirsiniz. Kayıt işlemi alınıp daha sonradan diğer evrakları eğitim başlayana kadarki süreçte tarafımıza iletebilirsiniz.

Yukarıdaki tabloda belirtildiği üzere uzman eğitmenlerimiz toplam 120 saatlik eğitimi teorik ve uygulamalı olarak vermektedir.

Tablonun son satırında bahsedilen "Silah Bilgisi ve Atış" dersimizin 15 saati kurum içindeki özel alanlarda işlenmekte olup; kullanım bilgileri, silah muhafazası, temel silah tanıtımları, silahla nişan alma, silah şarjörü doldurma şeklinde silah tanıma eğitimleri verilir. Diğer 5 saatlik eğitim için, 15 saatlik eğitim diliminde alınmış teorik bilginin yerine gerçek poligon ortamında uygulamalı olarak silah atış eğitimleri yapılır. Güvenlik görevlisi adaylarımız bu eğitimde 15 metrelik mesafeden hedeflenen alana 25 adet silahlı atış gerçekleştirecektir. Başarılı sayılabilmeniz için 25 atıştan en az 15 atışınızın hedefe isabet etmesi gerekmektedir.

25 mermi hakkınız, 100 puan üzerinden değerlendirildiği için hedefi bulan her atışınız 4 puan sayılmaktadır. Sınavın geçer puanı 60'dır. Bu yüzden 25 atışın en az 15 tanesi hedefinizi bulmalıdır.

Silahsız temel eğitim başvurusu yapmak isterseniz sayfamızdan gerekli maddeleri inceleyebilirsiniz.

Canlı Destek! Çevrimiçi